O şansă pentru viitor - Mobilitatea transnaţională în domeniul IT
    Desfăşurarea mobilităţii în cadrul proiectului LLP-LdV/IVT/2013/RO/017 a avut loc în Germania, între 24.02-16.03.2014, organizaţia de primire fiind Robotron Bildungs- und Beratungszentrum GmbH din Leipzig.
    Pe întreg parcursul stagiului elevii participanţi au avut un program precis stabilit, fiind îndrumaţi permanent de către tutorii desemnaţi de firmele partenere Robotron şi Wisamar. Colegiul Naţional „Grigore Moisil” a asigurat monitorizarea activităţilor, precum şi sprijinul, îndrumarea şi supravegherea permanentă a elevilor prin prof. Sorin Bardac, responsabilul cu programul de formare în echipa de proiect.
    Practica de specialitate a elevilor clasei de matematică-informatică, intensiv informatică s-a desfăşurat în cele 3 săptămâni conform planificării stabilite prin acordul de formare, ce a detaliat temele abordate zilnic, testarea iniţială, formativă şi finală, concretizată prin prezentarea unui proiect realizat în echipe.
    La sfârşit de săptămână şi în unele zile după orele de lucru la Robotron, au fost programate diverse activităţi culturale, între care vizite ghidate în Leipzig, la Berlin-2 zile, la Dresda, la fabrica de autoturisme BMW şi la studiourile TV MDR din Leipzig, seara interculturală desfăşurată împreună cu un grup de elevi din Lituania etc.


                                                               

    Pe tot parcursul mobilităţii elevii participanţi s-au comportat exemplar, au dovedit angajament şi performanţă în atingerea obiectivelor activităţilor, obţinând recunoaşterea firmelor partenere, exprimată cu claritate în discuţiile purtate, în certificatele individuale acordate şi în rapoartele de final de stagiu întocmite de acestea.