Clasa a V-a la CNGM Urziceni

Dragi elevi și părinți,                                                                 

Colegiul Naţional "Grigore Moisil" vă așteaptă să îi urmați cursurile începând din clasa a V-a.

În anul școlar 2024-2025, planul de școlarizare prevede 2 clase a V-a și 7 clase a IX-a!

Pentru înscrierea în clasa a V-a, cererea fiind  foarte mare, admiterea se va face pe bază de examen.

Rezultatele concursului de selecție pentru clasa a V-a 2024 - 2025

Subiectele și baremele pentru concurs

Repartizarea candidaților în sălile de concurs


Publicăm aici  bibliografii și modele de subiecte pentru proba de Limba și Literatura Română și pentru proba de Matematică:

Bibliografia pentru examenul de Limba și Literatura română

Model de subiect pentru proba de Limba și Literatura Română

Bibliografia pentru examenul de Matematică

Model de subiect pentru proba de Matematică

Înscrieți-vă chiar acum și veți fi elevi într-o școală cu tradiție ce promovează un învățământ modern, de calitate, sub îndrumarea unor profesori competenți, beneficiind de o dotare materială de invidiat.

Înscrierile la clasa a V-a se pot face până la data de 21 iunie 2024.

Vă așteptăm!

 


Comunicat admitere liceu 2024

cngm

"Şcoala nu este bună azi, dacă ieri nu s-a gândit la mâine!..."

Grigore Moisil      

Prin angajare, înaltă calitate şi performanţă în oferirea serviciilor educaţionale, prin comunicarea deschisă, permanentă cu partenerii educaţionali şi sociali, prin formare continuă şi prin adaptarea la cerinţele învăţământului modern, la nivel naţional şi european, Colegiul Naţional „Grigore Moisil”  din Urziceni reprezintă un mediu democratic şi creativ de dezvoltare pentru toţi şi pentru fiecare.

 

Citeşte mai mult...

grigore_moisil 

Grigore Moisil

Există personalităţi creatoare, mereu deschizătoare de drumuri în domeniile asupra cărora se apleacă, mistuiţi de pasiune şi setea de cunoaştere.

       Cu siguranţă, Grigore C. Moisil (1906 – 1973) aparţine galeriei acestor spirite ilustre, care înnobilează Panteonul gândirii româneşti.

Viaţa sa, dedicată matematicii şi informaticii, l-a consacrat ca un extraordinar om de ştiinţă şi profesor, reputatul savant român fiind invitat să-şi expună lucrările în cele mai prestigioase centre ştiinţifice de pe toate meridianele lumii. Membru al Academiei Române, al Academiei din Bologna şi al Institutului Internaţional de Filosofie, fondator al şcolii româneşti de algebră a logicii şi de teoria algebrică a mecanismelor automate, precum şi al studiilor de logică polivalentă şi logică nuanţată, care au stat la baza realizării primelor calculatoare româneşti, Grigore Moisil are meritul de a fi contribuit decisiv la dezvoltarea informaticii în România şi la formarea primelor generaţii de informaticieni, fiind distins şi cu onorantul Computer Pioneer Award, oferit de IEEE Computer Society.

Citeşte mai mult...