Proiecte Edumanager.ro

Proiectul eTwinning

STREET GAMES FROM PAST TO PRESENT

În luna Mai 2023, a debutat proiectul eTwinning, STREET GAMES FROM PAST TO PRESENT.

Parteneri au fost 9 școli din 7 țări:

Sema Karaefe-Turcia (fondatorul proiectului)

Cătălina Aciobăniței-România(fondatorul proiectului)

Membri:

Livia Constantina Dinu-România

Maria Nicoleta Neacșu -România

Rocio Ramirez Sanchez-Spania

Ahlam Alqazaq-Iordania

Magdalena Bednarska-Polonia

Rujavnita Lilia-Moldova

Ilaria Colucci-Italia

Proiectul a presupus prezentarea cadrelor didactice implicate, a școlilor, selectarea copiilor cu vârste cuprinse între 7-15 ani, care au participat în cadrul proiectului, completarea acordului părinților, realizarea de avataruri pentru elevi și cadre didactice.

De asemenea, s-au realizat logouri pentru fiecare școală. Pentru acest aspect, am avut ca partener, un elev de la clasa a XI-a A, pe MATEI ALEXANDRU-PETRUȚ, care ne-a creat logoul.

logostreet

Elevii clasei a V-a, de la Colegiul Național ,,Grigore Moisil”, Urziceni, coordonați de Dinu Livia Constantina, au practicat 4 jocuri care au utilizat pietre, în aer liber sau în sala de clasă.

Jocurile au fost:

-Ruble

-Praștia

-Țintarul

-Șotron

Ultimul joc, cel de-al cincilea, a fost un joc pe care l-au practicat elevii din Iordania, un alt tip de joc Șotron, diferit față de cel exersat de elevii Colegiului Național ,,Grigore Moisil”.

Jocurile au fost postate pe YouTube, pe un canal dedicat acestui proiect

https://www.youtube.com/watch?v=08ZvSBfIxhc 

dar și pe Instagram, având și aici un cont creat pentru proiect

https://www.instagram.com/p/Cs4MktkOfR43P86vzUtiK7laZXbNV1hy9YjmQw0/ 

În concluzie, eTwinning a reunit profesori și elevi din mai multe țări. Pentru mine a fost o șansă să cunosc profesori pasionați, dispuși să facă ceva interesant împreună și să implice elevii în activități comune, internaționale. Pentru elevi a fost o șansă excelentă să se distreze exersând jocuri din diferite țări, să își îmbunătățească abilitățile lingvistice și să cunoască platforma eTwinning.

Jocurile sunt o moștenire culturală și totodată un excelent mod de a petrece timpul liber. Acestea contribuie la dezvoltarea emoțională și socială a copiilor, la dezvoltarea fizică, conducând la bucurie și plăcere, pe care le regăsesc de fiecare dată când se joacă.

Elevii au învățat lucruri noi despre istoria altor țări dar și despre cultura acestora.

Acest proiect a lărgit orizontul cunoșterii, determinându-i pe elevi să renunțe la obiceiul de a ,,sta pe telefon” și totodată, împreună cu ei, am redescoperit jocuri uitate, din propria copilărie.

Ne-a plăcut și le vom practica în continuare!

Enjoy playing the games!

STREET GAMES FROM PAST TO PRESENT, implementat la Colegiul Național ,,Grigore Moisil”, Urziceni. 

 

Excelenţa în educaţie a fost premiată şi în 2016 la Gala Edumanager.ro

 

130 de reprezentanţi ai instituţiilor de educaţie, rectori şi prorectori ai unităţilor de învăţământ superior, public şi privat, inspectori şcolari, manageri ai colegiilor şi liceelor din ţară, profesori, asociaţii studenţeşti şi reprezentanţi ai unor companii cu soluţii pentru mediul educaţional au participat pe 24 noiembrie, la cea de-a patra ediţie a Galei Edumanager.ro. Pentru a câştiga premiile Galei Edumanager.ro, instituţiile de învăţământ preuniversitar şi universitar interesate, precum şi unele organizaţii profesionale din domeniul educaţiei, şi-au înscris în competiţie proiectele de succes din acest an sau pe cele aflate într-o etapă suficient de avansată, astfel încât să permită evaluarea indicatorilor de succes. Jurizarea a fost realizată de comisii de specialitate, cu competenţe pentru categoriile pe care le evaluează, alături de editorii portalului Edumanager.ro.

După faptă, a venit şi răsplata. Cele mai apreciate proiecte au fost şi premiate, într-o atmosferă festivă, în acord cu importanţa domeniului.

 

PREMIILE GALEI EDUMANAGER.RO 2016 

INVATAMANT PREUNIVERSITAR

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 Braşov, pentru proiectul Creșă-grădiniță - pași importanți spre viitor

Colegiul Național ʺCalistrat Hogașʺ Piatra-Neamț, pentru proiectul Internaționalizarea demersurilor de formare a cadrelor didactice

Colegiul Tehnic "Armand Călinescu" Pitești pentru proiectul Junior Designer 2016
Colegiul Național "Grigore Moisil" din București, pentru rezultatele excepţionale obținute la concursul internaţional Microsoft Office Specialist Worldwide Championship 2015-2016.
Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, pentru rezultatele excepţionale obținute la concursul internaţional Microsoft Office Specialist Worldwide Championship 2015-2016.
Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” din Roșiori de Vede, pentru proiectul Ești tânăr, ești afirmat
Colegiul Tehnic Câmpulung Muscel, pentru proiectul Învață să fii antreprenor prin firma de exercițiu.
Inspectoratul Școlar Județean Alba, pentru proiectul "De ce, cum și ce învăț?"
Liceul George Moroianu din Săcele pentru proiectul Learning for tomorrow
Colegiul Național “Grigore Moisil” din Urziceni, pentru proiectul Viața pentru copaci  

Colegiul Național „Octav Onicescu“ București pentru proiectul Un loc sub soare pentru fiecare
Colegiul Tehnic "Alexandru Ioan Cuza" Suceava, pentru proiectul Alege să fii liber!
Colegiul ”Spiru Haret” din Ploiești, pentru Actualizarea tehnologiilor laboratoarelor de INFORMATICA și AUTOCAD pentru inserția viitorilor elevi pe piața muncii.
Colegiul Național “Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, pentru proiectul Lecții de gramatică
Colegiul Național ”A.T. Laurian” din Botoșani, pentru proiectul Lecții de matematică - Congruența triunghiurilor

Școala Americană din București, pentru implementarea extinsă a Microsoft Office 365
Colegiul Național Pedagogic “Regina Maria” din Deva, pentru proiectul Calitate și inovație în educația generației digitale - mobilitate pentru formarea competențelor prin învățare activă

Proiectul Colegiului Național Grigore Moisil din Urziceni este următorul:

Denumirea proiectului: VIAȚĂ PENTRU COPACI ediția a IV-a

 Tipul proiectului:PROIECT ECOLOGIC

 Coordonatori proiect:

  Popescu Otilia– profesor biologie CN”Grigore Moisil” Urziceni

  Dobre-Nicolae Oana - profesor biologie CN”Grigore Moisil” Urziceni

  Rodica Racleș - laborant CN”Grigore Moisil” Urziceni

  Fera Lucica-bibliotecar CN”Grigore Moisil” Urziceni

 Colaboratori:

 +  Profesorii liceului

 -  Elevii liceului

 Personalul didactic auxiliar și nedidactic

  Grup țintă:Proiectul se adresează elevilor, profesorilor, personalului didactic auxiliar și personalului nedidactic al liceului. Prin valorificarea materialelor reciclabile se pot întreprinde acțiuni de înfrumusețare a școlii și a spațiului din jurul ei (plantare de copăcei, achiziționare de ghivece cu flori). De rezultatele proiectului vor beneficia toți membrii CNGMU.

 Context:

Problema raportului dintre om și mediul ambiant nu este nouă. De când primul topor primitiv a doborât întâiul arbore, pădurile au pierdut jumătate din întinderea lor. Distrugerea pădurilor s-a soldat de-a lungul timpului cu efecte dezastruoase.

Pădurilor le revine un rol însemnat în fixarea solului, în purificarea aerului prin absorbția CO2 și degajarea O2, în regularizarea cursurilor râurilor. Despăduririle constituie, după părerea unor specialiști, o cauză a încălzirii globale. Reîmpădurirea e încă un cuvânt prea nou și efectele ei prea mici pentru a răscumpăra greșeala care a determinat dispariția a jumătate din arborii planetei.

Ritmul în care se distrug pădurile nu scade absolut deloc. În anul 2003, în România, au fost tăiați în jur de 9.000.000 de arbori pentru producerea a  260.000 t de celuloză şi 457.000 t de hârtie.  Hârtia, un material foarte prezent în fiecare zi din viața noastră, poate deveni extrem de ușor un obstacol pentru noi, atunci când hârtia veche se adună în casă și în comunitate, când deșeurile de hârtie umplu până la refuz gropile de gunoi ale orașelor. Considerăm utilizarea hârtiei un lucru atât de normal, încât uităm ce presupune aceasta: tăierea unui copac, extragerea celulozei, producerea hârtiei, folosirea şi aruncarea acesteia, tăierea unui alt copac pentru producerea unei alte cantităţi de hârtie după ce o aruncăm pe cea dinainte. Însă ignorăm o etapă esenţială: reciclarea hârtiei şi salvarea copacilor.

Putem salva o parte din  pădurile planetei!

Importanţa reciclării hârtiei: Pentru fabricarea unei tone de hârtie, se folosesc între 2 şi 3,5 tone de lemn, adică sunt tăiaţi aproximativ 20 de copaci; 40% din deşeurile aruncate de oameni anual sunt reprezentate numai de hârtie; prin reciclarea unei tone de hârtie se economisesc 30.000 l apă, se foloseşte între 28 şi 80 % mai puţină energie electrică faţă de fabricarea hârtiei obişnuite şi se reduce poluarea aerului cu 95%; 

Scopul proiectului:

 Conștientizarea grupului țintă despre pericolele schimbărilor climatice ca urmare a defrișărilor masive și despre necesitatea diminuării tăierii arborilor, acești ”plămâni verzi” ai Pământului cărora li se datorează stabilitatea și calitatea vieții oamenilor, prin diferite metode simple de economisire a energiei.           ( prelucrarea maculaturii se realizează cu consumuri energetice de 2-3 ori mai reduse decât în cazul folosirii fibrelor primare de celuloză.)

 Obiectivele proiectului:

  Promovarea dorinței de a aborda un stil de viață compatibil cu utilizarea adecvată și responsabilă a resurselor;

  Dezvoltarea capacității de apreciere a frumosului și stimularea preocupării față de problemele de atitudine și pentru protejarea mediului;

  Creșterea interesului elevilor pentru importanța însușirii unor norme care să prevină degradarea mediului înconjurător;

  Formarea le elevi a unor convingeri și comportamente îndreptate pentru păstrarea nealterată a biosferei

 Atragerea de fonduri financiare extrabugetare  și  investirea acestora în amenajarea instituției de învățământ


 

Gala Edumanager.ro 2015

Gala Edumanager  a reprezentat un moment marcat de emoții. A fost lansat Anuarul "Edumanager.ro - Proiecte de Referință în Educație 2015", apărut ca rezultat al interacțiunii și colaborării dintre echipa redacțională a portalului EduManager.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai sistemului de educațional românesc. S-a pornit de la ideea că foarte multe dintre proiectele și programele realizate în școlile și universitățile românești, reflectate zi de zi pe portalul EduManager și în newsletterul zilnic al acestuia, care ajunge la peste 4.500 de abonați, merită să fie reunite anual într-o formă unitară, tipărită, care să reprezinte o oglindă complexă și obiectivă a activității instituțiilor de învățământ din România. O parte dintre aceste proiecte au fost evidențiate, fiind acordate diplome de excelență. 

Învățământ Preuniversitar

Colegiul Național "Elena Ghiba Birta" Arad pentru TOP Management

Colegiul Tehnic "Armand Călinescu" Pitești pentru "EUROSCOL-iștii de la Armand Călinescu"

Liceul Teoretic "George Moroianu" Săcele pentru implicarea în proiecte de voluntariat

Școala Gimnazială Nr. 117 București pentru Proiectul Internaţional de Educaţie Interculturală "EDUCAŢIA - legătură între NEPAL & ROMANIA"

Colegiul Tehnic "Nicolae Titulescu" Medgidia pentru proiectul "Construim împreună viitoarea ta carieră profesională"

Liceul Tehnologic "Joannes Kajoni" Miercurea Ciuc pentru proiectul "Decizii informate prin metode adecvate - Practica și consilierea școlară în sprijinul dezvoltării profesionale a tinerilor"

Liceul Teoretic "Iancu C. Vissarion" Titu pentru "Educational Software and E-learning in Maths for European Students"

Colegiul Național Pedagogic "Regina Maria" Deva pentru proiectul "Formare inițială VET cu ajutorul mobilității europene pentru tinerii informaticieni"

Colegiul Național "Al. I. Cuza" Ploiești pentru Stagiul lingvistic de civilizație franceză

Colegiul Național "DoamnaStanca" Satu Mare pentru proiectul "IMPACT-ul culorilor în sufletul copiilor"

Colegiul Național "Grigore Moisil" Urziceni pentru proiectul "CHEM GENERATION - Eroii viitorului"